Het toekomstbeeld

De Nieuwe Kern wordt een aantrekkelijke, groene stadswijk. De wijk verbindt Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht maar ook Amsterdam Zuidoost en de rest van Amsterdam. Het gebied wordt groen en stedelijk tegelijk. Er komen heel diverse, levendige en ontspannen plekken waardoor je je steeds in een andere wereld bevindt. De Nieuwe Kern wordt aantrekkelijk voor alle doelgroepen.

De wijk is geweldig bereikbaar met alle vormen van vervoer en overal toegankelijk. Het wordt een open en uitnodigende stadswijk met veel water en groen. Hier kun je straks heerlijk buitenleven, bijvoorbeeld in het grote stadspark of in de polderparken aan de randen van de wijk. In de wijk wordt veel gesport. De Nieuwe Kern is ook de thuishaven van Ajax.

Verwondering

De Nieuwe Kern wordt stedelijk met een mix van wonen, werken, voorzieningen en een recreatie. De afwisseling tussen levendige en juist meer ontspannen plekken bepaalt de sfeer. Het wordt een inspirerend gebied, waar je steeds in andere werelden komt en je verwondert.

Overal groen

De Nieuwe Kern krijgt bij uitstek een groen karakter, met veel natuur en water. De  bestaande volkstuinparken worden meer uitnodigend en toegankelijk vanuit de woonwijk. Er komt een groot centraal stadspark en aan de randen van de wijk komen polderparken. Ook in de buurten komen  kleine parken, binnentuinen en groene gevels.. Het vele groen creëert het gevoel van buitenleven.

Talentontwikkeling
Voor sport is alle ruimte in De Nieuwe Kern. Het gebied is al de thuishaven van Ajax. Ajax zal haar faciliteiten uitbreiden met onder andere een klein stadion. Dit nieuwe terrein van Ajax wordt meer toegankelijk voor publiek. Zowel Ajax als De Nieuwe Kern maken straks talentontwikkeling mogelijk. Op school, bij clubs en in de straat. In sport, cultuur en creativiteit.

Toegankelijk en bereikbaar
De Nieuwe Kern heeft een geweldige bereikbaarheid. Met de fiets, met de auto en het openbaar vervoer met een eigen treinstation en twee metrostations. Vanaf hier is alles dichtbij. En De Nieuwe Kern wordt ook goed bereikbaar en uitnodigend voor bezoekers. Met veel levendige en groene verblijfsplekken waar voetgangers en fietsers ruim baan krijgen.

Lees meer over de gewenste identiteit voor De Nieuwe Kern en de verschillende buurten.

 

Impressie urban village, een levendig beeld met gebouwen, een brug en een trein.
Lees voor