De Nieuwe Toekomst Fase 2

Ajax heeft de ambitie om het trainingscomplex De Toekomst te moderniseren en professionaliseren. Daarom wordt naast de herinrichting van het huidige complex, ook uitgebreid op het huidige parkeerterrein P2. Ajax is van plan twee nieuwe voetbalvelden op deze locatie aan te leggen, net als een ministadion met ca 3500 stoelen. Hier gaan Jong Ajax en de Ajax Vrouwen hun wedstrijden spelen.

 

Extra functies

In dit stadion komen ook andere functies zoals kantoren voor het Ajax personeel. Daarnaast is er ook ruimte voor een school voor de jonge Ajaxspelers, zodat ze onderwijs en trainen goed kunnen combineren. De school is nu gevestigd op het huidige trainingscomplex, net als de bedrijfskantine. Beide gaan zich vestigen in het nieuwe stadion. Tevens biedt het stadion ruimte voor enkele commerciële functies voor bijvoorbeeld sponsoren van Ajax.

 

Openbaar karakter

Waar fase 1 van de Nieuwe Toekomst beperkt toegankelijk zal zijn, is het de bedoeling dat de uitbreiding in fase 2 een openbaar karakter krijgt waar Ajax beleefd kan worden door buurtbewoners, supporters en andere belangstellenden. Deze uitbreiding van het trainingscomplex van fase 2 kan pas plaatsvinden als de parkeerplaatsen van P2 elders gecompenseerd zijn. Daarvoor wordt de Smart Mobility Hub gerealiseerd aan de overzijde van de Holterbergweg, ten noorden van de Johan Cruyff Arena. De parkeerfuncties binnen de SMH zullen naar verwachting eind 2026 gereed zijn.

Downloads De Nieuwe Toekomst Fase 2

Lees voor