Station Duivendrecht

De Vervoerregio Amsterdam, Bureau Spoorbouwmeester, NS Stations, gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland, ProRail en gemeente Ouder-Amstel bekijken hoe de verbindingen van station Duivendrecht op lange termijn verbeterd kunnen worden.


Eerste verkenning

In 2021 is een verkenning gedaan naar de herinrichting van het stationsgebied. Onderzocht werd wat er mogelijk is, waar kansen en uitdagingen van het station liggen en hoe het station beter verbonden kan worden met de omgeving. Aandachtspunten die naar voren kwamen zijn bijvoorbeeld de herkenbaarheid van de ingang van het station, het creƫren van een prettige verblijfsplek en de soepele overstap van de fiets naar het OV en andersom. Zie ook: het Ruimtelijk functioneel ontwerp onderaan deze pagina als download.

 

  • Ontwikkelende partijen/initiatiefnemers: Vervoerregio Amsterdam, Bureau Spoorbouwmeester, NS Stations, gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland en ProRail, gemeente Ouder-Amstel
  • Start werkzaamheden (indicatief): ntb
  • Gereed (indicatief): ntb

Extra lift noordzijde Station Duivendrecht

Een van de eerste veranderingen op en rond het station is de realisatie van een extra lift. Station Duivendrecht is via de hoofdingang al met een lift toegankelijk voor mindervaliden en andere reizigers. Vanaf de Rijksstraatweg in Duivenrecht is het station alleen te bereiken via een hoge trap. Reizigers vragen al een lange periode om hier ook een lift te realiseren. Met het oog op een verwachte toename van het aantal reizigers, heeft Prorail op initiatief van gemeente Ouder-Amstel een ontwerp voor de lift en een nieuwe entree gemaakt. Dat ontwerp is besproken met belangstellenden uit de omgeving en op hun verzoek aangepast. Lees hier wat met hun input is gedaan.

Gemeente Ouder-Amstel, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam willen dat de nieuwe lift eind 2024 in gebruik genomen wordt.

Ontwerpresultaat na 2e optimalisatie
Vooraanzicht luifel na 2e optimalisatie

Downloads Station Duivendrecht

Lees voor