De resultaten van de enquête en de participatie over het stedenbouwkundig raamwerk staan op papier. Belangstellenden uit Ouder-Amstel en de regio Amsterdam deden mee aan een online enquête. En op 7 juni waren er twee informatiebijeenkomsten in Amsterdam-Duivendrecht. Daar konden bezoekers reageren op het stedenbouwkundig raamwerk.

Informatiebijeenkomsten 7 juni
Bij de bijeenkomsten waren omwonenden, woningzoekenden en maatschappelijke organisaties aanwezig, zo’n 150 mensen in totaal. Er was veel interesse voor de doelgroepen voor de woningbouw en de betaalbaarheid van woningen. En voor de toekomst van de volkstuinen in het gebied en de vraag hoe de verplaatsing van tuinen in zijn werk zal gaan. Of de manier waarop straks wordt omgegaan met het bestaande groen in het gebied. Ook de effecten van de nieuwbouw op Duivendrecht was onderwerp van gesprek. Bekijk zeker de video hieronder. Bezoekers gaven hun mening.

Enquête
Aan de enquête deed een divers publiek mee; 218 mensen in totaal uit de regio rond Ouder-Amstel en Amsterdam. Ongeveer de helft van de deelnemers stelt zich een rustige woon- en werkbuurt voor. Als bewoners willen uitgaan nemen ze de metro naar de stad. Een derde van de deelnemers ziet daarentegen een levendige wijk voor zich waar overdag en ‘s avonds vertier is met bijvoorbeeld cafés en restaurants. Bijna 90% van de deelnemers is blij dat de nieuwe wijk veel groen en water krijgt. Twee derde van de mensen ziet graag een wat ruig en wilder groen stadspark dat goed is voor planten en dieren, en waar ook volop gesport kan worden.

Vervolg
Gemeente Ouder-Amstel bekijkt nu de verslagen en gaat een reactie schrijven in overleg met de grondeigenaren. Daarin zal komen te staan welke ideeën en zorgen verder onderzocht gaan worden in volgende fasen. En waarom andere onderwerpen niet verder onderzocht zullen worden. Die reactie wordt gedeeld met de gemeenteraad.

Meer weten?

Verlag van de informatiebijeenkomsten

Verslag van de enquête

 

Lees voor