Beste belanghebbende/ geachte relatie,

Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te denken over wat bewoners, ondernemers en bezoekers in de openbare ruimte van De Nieuwe Kern moeten kunnen doen en beleven.

De Nieuwe Kern verbindt Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht, maar ook Amsterdam Zuidoost en de rest van Amsterdam. De locatie is één van de best bereikbare plekken van Nederland. Het gebied wordt groen en stedelijk tegelijk. Wonen en werken gaan hier hand in hand. Er komen levendige plekken met voorzieningen, maar ook rustige plekken om te wonen en te recreëren. Voor alle typen huishoudens komt hier woningaanbod.

Stedenbouwkundig raamwerk en Beeldkwaliteitsplan

Begin 2024 is het Stedenbouwkundig Raamwerk vastgesteld. Dat betekent dat nu vaststaat waar woningbouw komt en hoeveel woningen er komen (maximaal 6.200 rond een groot stadspark). Ook staat vast dat er ca 300.000 m² is voor bedrijven, horeca, kantoren en voor de uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax.

Omdat we willen vastleggen welke uitstraling en kwaliteit de nieuwe wijk moet krijgen, is ook een concept-Beeldkwaliteitskader opgesteld. Het Beeldkwaliteitskader vormt het kompas voor de uitwerking van stedenbouwkundige plannen en beeldkwaliteitsplannen voor de verschillende deelgebieden. Er wordt beschreven hoe de samenhang in het plan wordt bewaakt en wat belangrijk is bij de uitwerking van de verbindingen met de omgeving én binnen het gebied. In het Beeldkwaliteitskader wordt aangegeven hoe samenhang bereikt kan worden en hoe tegelijkertijd ook gezorgd kan worden dat elke buurt ook een eigen uitstraling/karakter krijgt. Via de volgende link kunt u het Beeldkwaliteitskader inzien: Concept beeldkwaliteitskader.

Samen onderzoeken

Heel graag onderzoeken we met u de gewenste de uitstraling / het karakter van de verschillende buurten. Hoe wordt er gezorgd voor de samenhang tussen de buurten en waarin verschillen zij van elkaar? Hoe wordt er omgegaan met de buitenruimte? Wat zie je als je door de straten loopt, hoe beleef je de buurten? En ook op vragen als: wat wordt het gevoel van de openbare ruimte, van de verschillende plekken en parken?  Hoe zorg je dat kinderen fijn buiten kunnen spelen? Waar en hoe kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten?

We organiseren een bijeenkomst om dit samen met u te onderzoeken en uw ervaringen op te halen.

Wanneer:          Woensdag 3 juli, van 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)

Waar:                 Banijay Benelux (voorheen ‘Endemol’), MediArena 2, Amsterdam-

Duivendrecht

Wat kunt u verwachten?

Er wordt een toelichting gegeven op het concept-Beeldkwaliteitskader. Vervolgens zijn er verschillende tafels waar leden van het projectteam met deelnemers in gesprek gaan over de identiteit van de wijk en de bovengenoemde vragen. De grondeigenaren van De Nieuwe Kern zijn ook aanwezig en kunnen eventuele vragen beantwoorden.

Wat doen we met de reacties?
Wij horen graag uw advies, wensen, aandachtspunten en ideeën. Deze verzamelen wij in een verslag waarin ook wordt aangegeven wat er met uw inbreng wordt gedaan. Op basis van uw inbreng kijken wij of dit aanleiding geeft tot aanscherping of aanvulling van het Beeldkwaliteitskader of dat ze als aandachtspunten en/of inspiratie mee worden gegeven aan de partij die de vervolguitwerking oppakt.

U kunt zich onder dit bericht aanmelden voor deelname zodat we een beeld hebben van de opkomst, maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.

Heeft u nog vragen, stel die dan via het formulier op de website: Contact – De Nieuwe Kern

Deelt u de uitnodiging gerust met anderen. We kijken uit naar uw komst op 3 juli.

Serge van Donkelaar

Afdelingshoofd gebiedsontwikkeling

Gemeente Ouder-Amstel

 

 

De deadline voor dit formulier is verstreken. U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst.

Lees voor