Woningcorporaties Ymere en Eigen Haard organiseren met de Gemeente Ouder-Amstel op 20 juli een inloopbijeenkomst over de bouw van 420 tijdelijke woningen voor jongeren en starters op locatie P-Bus nabij de Johan Cruijff Arena. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom!

De gemeente wil eind 2024 op de huidige parkeerplaats voor evenementenbussen, locatie P-Bus, de tijdelijke huurwoningen laten bouwen. Jongeren en starters uit Ouder-Amstel en de regio Amsterdam krijgen voorrang op de helft van de flexwoningen die staan op Woningnet. Bij de huidige extreme woningnood staan jongeren vaak achteraan in de rij. Ouder-Amstel wil juist de jongeren voorrang geven. De eerste woningen kunnen dan op z’n vroegst voor de zomer van 2025 worden opgeleverd. De woningcorporaties Ymere en Eigen Haard realiseren en beheren straks de woongebouwen. De woningen blijven maximaal vijftien jaar staan en kunnen daarna elders worden hergebruikt.

De beoogde locatie is een goed bereikbare en aantrekkelijke plek door een groot aanbod van sport en entertainment en horeca aan de Arena Boulevard en bij de Arenapoort. Dit initiatief voor flexwonen is zeer aantrekkelijk voor jongeren, die hier een gloednieuw appartement en gemeenschappelijke ruimtes zullen vinden.

Gemeente Amsterdam zorgt er samen met de gemeente Ouder-Amstel voor dat de bussen die normaal op P-Bus parkeren, vanaf eind 2023 tijdens evenementen terecht kunnen op een andere, tijdelijke parkeerplaats bij station Duivendrecht. Als over enkele jaren de Smart Mobility Hub klaar is, gaan de bussen bij evenementen daar parkeren. Voor de tijdelijke locatie voor de bussen en voor de realisatie van de flexwoningen zullen in 2023 omgevingsvergunningen worden aangevraagd. Deze aanvragen kunnen tot bezwaren leiden waardoor de bouw van de flexwoningen mogelijk vertraging oploopt.


Inloopbijeenkomst 20 juli

De bijeenkomst vindt plaats bij Banijay Benelux, MediArena 2, Amsterdam-Duivendrecht. De inloop duurt van 19.00 uur tot en met 20.30 uur. U kunt binnenlopen op het moment dat het u schikt.

Het doel van de bijeenkomst is u informeren over het verder uitgewerkte bouw- en inrichtingsplan en een terugkoppeling van de vorige bijeenkomst. We gaan graag met u in gesprek!

 

Projectteam Flexwonen Ouder-Amstel

Lees voor