De plattegrond voor De Nieuwe Kern, het stedenbouwkundig raamwerk, is klaar. Gemeente Ouder-Amstel organiseert met grondeigenaren gemeente Amsterdam, NS Stations en VolkerWessels Vastgoed op 7 juni een informatiebijeenkomst over dat stedenbouwkundig raamwerk.

Boekje stedenbouwkundig raamwerk
Op deze website staat de samenvatting van het stedenbouwkundig raamwerk. Het raamwerk is gemaakt door stedenbouwkundig bureau West 8. Hierin staat wat voor soort wijk dit wordt, waar gewoond en gewerkt wordt, hoe het verkeer door de wijk loopt, waar je kunt fietsen en wandelen, waar voorzieningen zullen komen. Ook staat erin hoe een groot stadspark de buurten aan de west- en de oostkant van de Holterbergweg met elkaar zal verbinden en waar bewoners en bezoekers kunnen sporten en buitenzijn in diverse andere parken.

Informatiebijeenkomst
De bijeenkomst is bedoeld om geïnteresseerden te informeren over de plannen en het vervolg van de ontwikkeling. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen en reacties te geven. De informatiebijeenkomst vindt plaats op 7 juni bij Banijay Benelux (voorheen ‘Endemol’), MediArena 2, Amsterdam-Duivendrecht. Tussen 15.00 uur en 17.30 uur kunt u hier inlopen wanneer u wilt. Komt u liever ’s avonds? Dan bent u welkom tussen 19.00 uur en 21.30 uur.  Aanmelden kan hieronder maar is niet verplicht.

Wat kunt u verwachten?
-Twee keer, om 15.30 en om 19.30 uur wordt dezelfde presentatie gegeven over het stedenbouwkundig raamwerk;
-Een kleine informatiemarkt over het plan en de belangrijkste onderwerpen;
-Thematafels waar leden van het projectteam met u in gesprek gaan over de identiteit van de wijk, groen en water, verkeer en mobiliteit en voorzieningen.

Wij horen graag uw advies, wensen, aandachtspunten en ideeën. Die zullen samen met het stedenbouwkundig raamwerk worden aangeboden aan de gemeenteraad. De input wordt vervolgens meegenomen bij het maken van de stedenbouwkundige plannen voor de verschillende deelgebieden. Op de www.denieuwekern.nl kunt u alvast meer lezen.

 

Lees voor