Al zo’n twintig jaar vragen reizigers en bewoners uit Duivendrecht om een extra lift aan de centrumkant van station Duivendrecht. Daarmee wordt het station gemakkelijker bereikbaar voor mindervaliden en sociaal veiliger. Met het oog op een toename van het aantal reizigers op dit station, wordt een extra lift nog noodzakelijker.

Gemeente Ouder-Amstel heeft daarom het initiatief genomen om de mogelijkheden voor een extra lift te onderzoeken en die te laten realiseren. ProRail voert dit project uit. De Vervoerregio Amsterdam maakt dit mede mogelijk.

Er is nu een ontwerp gemaakt voor de extra lift aan de kant van de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Voor deze extra lift moeten de huidige toegangspoorten worden verplaatst naar het voorplein, is een loopbrug naar de lift noodzakelijk en wordt de huidige fietsenstalling op het plein deels opnieuw ingericht. Daarnaast is een overkapping boven de toegangspoorten ontworpen voor reizigerscomfort.

Of de aanpassingen aan het station uiteindelijk uitgevoerd worden, hangt nog af van beschikbaarheid van budget. In het voorjaar zal dit duidelijk worden. Gemeente Ouder-Amstel bepaalt voor de zomer of een omgevingsvergunning wordt afgegeven. De gemeente verneemt nu graag van omwonenden wat ze van het ontwerp vinden.

Belangstellenden zijn welkom voor een toelichting van de gemeente en een presentatie van het ontwerp door ProRail.  Er is ruimte voor vragen en deelnemers kunnen hun reactie geven op het ontwerp. Aanmelden voor de bijeenkomst is nodig.

Datum: 7 februari

Van 17.00 tot 18.00 uur

Locatie: De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129

Aanmelden via een e-mail aan paul.bontje@ouder-amstel.nl of telefonisch op 020-4962121.

Lees voor